- Asigurari de bunuri
- Asigurari auto (RCA, CASCO, Carte Verde, CARGO, CMR)
- Asigurari de raspundere civila fata de terti
- Asigurarea riscului financiar

- Identificarea, analiza si evaluarea riscurilor
- Evaluarea programului de asigurare deja existent
- Dezvoltarea de programe de asigurare
- Administrarea contractelor si programelor de asigurare
- Gestiunea daunelor
- Reinnoirea politelor si programelor de asigurare
- Procedura de primire si solutionare a petitiilor
Calculator RCCE
asigurarea de raspundere a caselor de expeditie pentru transport rutierLimite minime obligatorii pentru obtinerea licentei de la Autoritatea Rutiera Romana
- 30000 eur pentru intermediarea transportului rutier intern
- 50000 eur pentru intermedierea transportului rutier international
Peste 6000 de transportatori sunt clientii nostri. Suntem pregatiti sa va castigam increderea.
Pentru activitati de intermediere a transportului maritim, aerian, feroviar, trimiteti cererea de oferta folosind formularul de contact !
Proceduri in caz de dauna
OBLIGATIILE ASIGURATULUI
- Asiguratul este obligat sa raspunda în scris la întrebarile formulate de Asigurator, cu privire la împrejurarile esentiale referitoare la risc, pe care le cunoaste. Daca împrejurarile esentiale referitoare la risc se modifica în perioada de valabilitate a politei, Asiguratul este obligat sa comunice în scris Asiguratorului schimbarile respective.
- Asiguratul are obligatia sa organizeze transporturile de marfuri numai cu transportatori care poseda asigurarea de raspundere civila a transportatorului, în calitate de caraus, pentru marfa transportata.
- Obligatii suplimentare în cazul transporturilor efectuate sub acoperirea unui document FIATA, (acestea trebuiesc îndeplinite pe lânga obligatiile prevazute în prezentele conditii):
- Orice transport care se efectueaza sub acoperirea unui document FIATA se va încredinta numai unor transportatori care au asigurari de raspundere a carausului (CMR);
- Pentru a fi acoperit prin asigurare, Asiguratul va transmite Asiguratorului documentul/ documentele FIATA prin fax în ziua emiterii;
- Asiguratorul va confirma în scris cuprinderea în asigurare în ziua urmatoare primirii documentului/documentelor.
- Pentru transporturile la care nu se emite document FIATA nu este necesara înstiintarea scrisa a Asiguratorului.
- Asiguratul este obligat sa înstiinteze si sa obtina acordul scris al Asiguratorului înainte de preluarea pentru transport a urmatoarelor marfuri:
- - tigari;
- - bauturi alcoolice.
Pentru includerea acestor transporturi în asigurare este strict necesar ca ele sa se execute cu container de uz general fara capac sau laterala deschisa sau cu remorca tip cutie metalica. În cazul producerii evenimentului asigurat, respectiv avarierea sau distrugerea marfurilor din culpa prepusilor Asiguratului, este obligat:
- sa dispuna luarea de masuri de limitarea pagubelor, potrivit cu împrejurarile si pe seama Asiguratorului (salvarea marfurilor, pastrarea si paza lor precum si masuri de prevenire a degradarilor ulterioare);
- sa înstiinteze Asiguratorul, în scris (în termen de 48 de ore de când a luat cunostinta de producerea evenimentului), despre producerea evenimentului asigurat, în înstiintare precizându-se felul marfurilor avariate sau distruse, data, locul, cauzele si împrejurarile producerii evenimentului asigurat, locul unde se afla marfurile avariate sau distruse, precum si valoarea estimata a pagubei, în vederea comunicarii unor eventuale instructiuni cu privire la marfa în disputa;
- sa puna la dispozitia Asiguratorului toate actele si evidentele necesare pentru verificarea existentei si valorii marfurilor transportate, precum si pentru constatarea si evaluarea pagubelor si stabilirea cuantumului despagubirilor;
- sa înstiinteze Societatea de Asigurare emitenta a politei de asigurare de raspundere a carausului pentru marfuri transportate pe sosele (C.M.R. intern / extern) si sa-i solicite acestuia, în scris, sa participe la constatari.
- sa nu recunoasca nici o raspundere si sa nu faca nici o oferta, promisiune sau plata fara acordul prealabil al Asiguratorului;
- sa se apere în proces tinând seama si de eventualele recomandari facute de Asigurator. Asiguratorul este îndreptatit, în cazurile în care apreciaza ca este necesar, în procesul civil, sa indice Asiguratului sa-si angajeze aparator atât în prima instanta cât si în caile de atac.
- sa conserve dreptul de regres împotriva tertilor vinovati de producerea pagubei, în caz contrar Asiguratorul are dreptul sa refuze plata despagubirii.
- Asiguratul va informa imediat în scris Asiguratorul asupra eventualelor pretentii formulate împotriva sa, furnizând toate informatiile pe care le detine, referitoare la eveniment;
- Sub sanctiunea pierderii dreptului la despagubire, Asiguratul nu se va implica în procese care îi pun în cauza raspunderile asigurate prin prezentul contract, fara înstiintarea si acordul scris prealabil a Asiguratorului;
- Asiguratul are obligatia sa declare Asiguratorului toate transporturile ale caror sume asigurate depasesc limita raspunderii stabilita în polita de asigurare, declararea se face individual, înainte de efectuarea transportului cerându-se acordul Asiguratorului.
- Asiguratul va tine o evidenta a transporturilor efectuate, mentionând natura si valoarea marfii la fiecare transport precum si costul transportului.
- Daca organizarea de expeditii cuprinde si alte activitati conexe (manipularea/ depozitarea marfurilor), Asiguratul este obligat sa actioneze, privind manipularea si pastrarea marfurilor luate în primire, în bune conditii si în conformitate cu normativele tehnice si dispozitiile legale. În cazul în care se constata nerespectarea de catre Asigurat a obligatiei de la aliniatul de mai sus, Asiguratorul are dreptul sa suspende asigurarea, începând cu ziua urmatoare datei constatarii, înstiintand în scris Asiguratul. Dupa înlaturarea deficientelor, asigurarea poate fi repusa în vigoare de catre Asigurator , în scris, începând cu ziua urmatoare datei constatarii.
- Asiguratul are obligatia sa declare existenta altor asigurari pentru aceeasi raspundere la Asiguratori diferiti, atât la încheierea politei de asigurare cât si pe parcursul valabilitatii acesteia;
- Nerespectarea oricareia din obligatiile Asiguratului în derularea acestui contract de asigurare, atrage pierderea dreptului la despagubire, daca din acest motiv nu a putut determina cauza producerii evenimentului asigurat si întinderea pagubei.
CONSTATAREA, EVALUAREA SI STABILIREA DESPAGUBIRII
Convocarea pentru constatarea si evaluarea pagubelor se comunica în scris partilor interesate (Asigurat, transportator, Societatea de Asigurare a transportatorului, beneficiar/primitor al bunurilor avariate, astfel cum se impune de la caz la caz), care se pot prezenta direct sau prin împuterniciti.
Lipsa uneia din parti nu împiedica Asiguratorul sa procedeze la constatarea si evaluarea pagubelor.
Stabilirea si plata despagubirilor, se face de catre Asigurator în baza documentatiei complete privind cauzele si împrejurarile în care s-a produs evenimentul asigurat.
Despagubirea nu poate depasi limita maxima a raspunderii / eveniment (pentru un transport), acoperita prin contractul de asigurare, nici cuantumul pagubei si nici valoarea bunurilor din momentul producerii evenimentului asigurat precum si a cheltuielilor justificate.
Nimeni nu poate beneficia de acoperirea oferita de prezenta polita de asigurare daca nu justifica faptul ca a suferit un prejudiciu.
Despagubirile se platesc în lei sau în valuta convertibila în functie de modalitatea în care s-au platit primele de asigurare.
În cazul în care Asiguratul a suportat cheltuieli în lei si valuta, iar primele de asigurare au fost platite în valuta, Asiguratorul va despagubi cheltuielile facute de asigurat potrivit modalitatii în care au fost efectuate acestea.
În cazul în care, la data daunei, Asiguratul nu are achitata integral prima de asigurare, Asiguratorul are dreptul de a retine din despagubirea cuvenita ratele de prima datorate pâna la sfârsitul perioadei de asigurare.
Modalitati de plata
- Cash - la primirea politei si a chitantei;
- Depunere numerar la filiala bancii Alpha Bank din zona in care locuiti;
- OP in contul indicat pe decontul de prima pe care vi-l transmitem.