SUPORT

GRS RCA Site oferit de Global Risk Services - Insurance Broker SRL, membru UNSICAR din anul 2004. Toate drepturile rezervate.

Home / Ghidul alegerii unei asigurari

Ghidul alegerii unei asigurari


Nu ti s-a intamplat niciodata sa cumperi ceva si apoi sa afli ca puteai sa gasesti un pret mai bun ?

Compara toate preturile RCA din piata si poti alege cea mai buna varianta pentru masina ta.

Cu noi nu risti sa ajungi in fata unui magazin inchis, sa nu ai cu cine discuta despre o asigurare sau despre o dauna.

Suntem in permanenta legatura cu toti asiguratorii si cu toti clientii. Din 2004.


1.  Ce este o asigurare?

Asigurarea reprezinta o forma de protectie care se bazeaza pe un contract, unde asiguratul (persoana fizica sau juridica) cedeaza anumite riscuri asiguratorului (persoana juridica). Asiguratul va plati o prima de asigurare, echivalent intr-o suma de bani, lucru care il va obliga pe asigurator sa-i plateasca asiguratului despagubiri in situatia in care evenimentele prevazute in contract au loc.

2.  La ce este utila o asigurare?

Intotdeauna vor exista riscuri incontrolabile de catre om, atat cele provenite din natura (inundatii, cutremure, incendii), cat si accidente de natura umana (furturi, legate de activitatea profesionala, sanatate). De aceea este indicat ca aceste riscuri sa fie transferate asupra altcuiva. Acest lucru este posibil prin intermediul unei companii specializate (asigurator), care are rolul de a prelua riscurile in schimbul unei sume de bani (prima de asigurare). Astfel, asiguratul are posibilitatea de a-si pune la adapost proprietatile detinute, asigurarea fiind cel mai bun instrument de a avea un viitor sigur si lipsit de griji.

3. Ce este brokerul de asigurari?

Brokerul de asigurari este un specialist care activeaza pe piata asigurarilor si ofera servicii persoanelor fizice si juridice. Acesta vine in sprijinul clientului, il informeaza cu privire la asigurari si produsele de asigurare existente, garantandu-i de cea mai buna solutie pentru problema sa. Brokerul de asigurari este mai mult decat un simplu intermediar, deoarece este la curent cu oferta de produse, cunoaste contextul pietei in care aceasta oferta este plasata si ofera informatii precise cu privire la tehnicile de derulare ale asigurarilor.

Societatile de brokeraj reprezinta un pilon de incredere in domeniul asigurarilor, atat pentru vanzatorii de polite de asigurare, cat si pentru clientii asiguratorilor, care se adapteaza mult mai usor la schimbarile economice si legislative.

Brokerul de asigurari ofera consultanta de specialitate si urmareste derularea contractului pe toata perioada sa,  avand ca puncte de reper situatia financiara a companiei de asigurari cu care se incheie polita de asigurare si profitul de risc al clientului.

Plata brokerului de asigurari este data de comisionul inclus in prima de asigurare.

4. Cate tipuri de companii de asigurari exista?

Exista trei tipuri de companii de asigurari: cele pe actiuni, actionari la compania respectiva fiind persoane juridice sau fizice. Acestia angajeaza manageri ce sunt pusi la conducerea companiei, iar politele de asigurare (produsul companiei) sunt vandute de catre clienti (actionari sau nu).Companiile de asigurari mutuale sunt intr-o legatura directa cu proprii clienti, acestia detinand o parte din companie si reciproce, unde detinatorii de polite de asigurare ajung la un acord de a se asigura reciproc.

5. Cum se alege un tip de asigurare?

Exista mai multe criterii pentru alegerea unui tip de asigurare: costurile pe care trebuie sa le suporte clientul pentru prima de asigurare, produsele de asigurare oferite si calitatea financiara a companiei, indiferent de forma ei organizationala.

6. Este importanta stabilitatea financiara a companiilor de asigurari?

O companie de asigurare garanteaza clientilor diferite tipuri de plati in viitor in schimbul cumpararii politei de asigurare. De aceea, trebuie luat in calcul ratingul financiar pe care il detine acea companie de asigurari.

7. Care sunt tipurile de asigurari existente pe piata din Romania?


A.    Asigurari auto

B.     Asigurari de viata

C.    Asigurari de bunuri

D.    Asigurari de accidente

E.     Asigurari financiare

 

8. Cum comanzi o polita prin GRS online?

Primul pas pentru a comanda o polita de asigurare este de a vedea care este valoarea primei de asigurare de care utilizatorul beneficiaza in situatia unor pagube. www.grs.com.ro ofera  doua posibilitati de calculare a tipului de asigurare dorit: on-line sau prin contactarea unui broker de asigurari (e-mail sau telefon). Daca se opteaza pentru calculul on-line, utilizatorul trebuie sa completeze formularul specific  fiecarui tip de asigurare (CMR, ROTR, RCCE, CARGO, RCA, CASCO).

Pentru CMR (asigurarea de raspundere a transportatorului pentru marfa transportata), ROTR (asigurarea pentru  licentiere ARR) si RCCE (asigurare de raspundere a caselor de expeditie pentru transport rutier) se va introduce mai intai limita de raspundere, dupa care se apasa butonul Calculeaza. Va aparea un formular de contact, unde utilizatorul trebuie sa completeze urmatoarele campuri: nume, telefon si e-mail, prima de asigurarea fiind calculata in mod automat in functie de limita de raspundere completata anterior. Se apasa butonul Trimite formularul.

Pentru CARGO (asigurarea bunurilor pe timpul transportului), trebuie selectat tipul transportului, modul de ambalare marfa, categorie marfa, tip marfa (noua/second hand), suma asigurata si cheltuieli neprevazute, dupa care se apasa butonul Calculeaza. Utilizatorul va fi informat cu privire la valoarea primei de asigurare si detalii asigurare, avand la dispozitie un formular de contact pentru a trimite comanda. Se vor completa urmatoarele campuri: nume asigurat, adresa, descriere, mijloace de transport, ruta de transport, data incarcare, telefon contact si e-mail contact, dupa care se apasa butonul Trimite comanda.

Pentru RCA (asigurare de raspundere civila), se vor completa campurile din formularul de contact (tipul persoanei, categoria,  cilindre, masa maxima sau numar de locuri (in functie de categoria aleasa anterior), utilizare, valabilitate, marca, judetul, localitate si varsta proprietarului, dupa care se apasa butonul Calculeaza. 

Este calculata in mod automat prima de asigurare pentru  Carpatica, ARDAF, UNIQA, Groupama, BCR Asigurari, Euroins, ABC Asigurari, OMNISIAG, ASTRA Asigurari si ASIROM, iar utilizatorul are posibilitatea de a comanda la una dintre acestea, apasand butonul Comanda. Va aparea un formular de contact, unde trebuie introduse date autovehicul si date de contact, dupa care se apasa butonul Trimite comanda.

Pentru CASCO se completeaza campurile cu privire la date identificare, autovehicul si dotari, dupa care se apasa butonul Trimite formularul.

Pentru alte asigurari, se va trimite un email la alteasigurari@grs.com.ro .

Bucuresti

Str. Alexandru Constantinescu 12, cam 21, etaj 2, sector 1

Brasov

Str. Mihail Kogalniceanu Nr.10 Bl. 14, Sc. C, Ap. 1

Iasi

Str. Silvestru Nr.42, Bl. CL10, Parter

Sibiu

Str. Vasile Alecsandri Nr 21A

Cluj

Str. Donath Nr.2

Timisoara

Str. Crisan Nr.36

.

Plateste online prin EuPlatesc.ro

Global Risk Services - Insurance Broker SRL (GRS). este autorizat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa functioneze ca broker de asigurare in baza deciziei nr. 3930 / 08.10.2004. GRS este inregistrat ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr. 154662.